Vrem ca familia sa decida forma de invatamant pe durata pandemiei - scoala online sau clasica
august 2020
Extinderea Condițiilor De Acceptare În Categoriile De Elevi Care Pot Beneficia De Educație La Domiciliu

Cerem includerea în segmentul de elevi care pot beneficia de dreptul la școlarizare la domiciliu, pe lângă cei cu probleme medicale, pe cei cu afecțiuni psihosomatice și psiho-emoționale. În acest cadru pot beneficia de studiu acasă mai multe categorii de elevi în afara celor bolnavi cronic sau internați fără a favoriza absenteismul nejustificat sau părăsirea timpurie a școlii. 

planuri cadru
august 2020
Un elev de gimnaziu muncește cât un adult

Elevii de clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a vor studia după un plan cadru și o programă încărcate, în condițiile în care la clasa a IX-a acceptăm că ei trebuie să aibă cel mult 30 ore/săptămâna. Copiii de 13-14 ani vor munci mai mult decât cei de liceu.

Dacă legea consideră că un elev din ciclu gimnazial poate susține un efort de 25 de ore pe săptămâna, acest lucru trebuie aplicat cât mai urgent tuturor copiilor, planurile-cadru aplicându-se tuturor elevilor de gimnaziu, indiferent de clasă.

Scoala online
mai 2020
Școala online chiar este online?

Școala online chiar este online?

În spațiul public, în această perioadă, avem două discursuri antagonice despre școala online, unul al autorităților, iar celălalt al parintilor.

Astfel că, grupul civic “Părinții cer schimbare”, împreună cu părinți ai elevilor din colegiul Național “George Coșbuc“, au inițiat o analiza pentru a afla, “la firul ierbii”, cum au decurs lucrurile.

scoala
apr 2020
Școala În Vreme De Criză

Grupul civic Părinţii Cer Schimbare, cea mai mare comunitate online de părinţi din România, care reuneşte peste 17.000 de membri activi, vă supun atenţiei următoarele aspecte, pe care le-am centralizat din numeroasele mesaje transmise nouă de către părinţi.

 
programa scolara
dec 2019
Educația pe repede înainte

Ca părinți, am analizat și noi programa școlară pentru clasele V-VII, pentru materiile Matematică și Limba și Literatura Română. Astfel, am constatat că programa prevede foarte multe noțiuni noi și lecții de predat într-un timp foarte scurt, există foarte puțin timp alocat fiecărei noțiuni noi și că nu există timp pentru aprofundarea și fixarea noțiunilor nou predate.

comisia de taiat hartii
nov 2019
Comisia de tăiat hârtii

Asociația Human Catalyst, împreună cu Grupul Civic Părinții cer schimbare, salută inițiativa lansată recent de către Ministerului Educației și Cercetării și vin în sprijinul “Comisiei de tăiat hârtii”, lansând invitația de a propune acele documente considerate inutile.

respect
oct 2019
Respectul nu se impune prin lege

Considerăm că acest proiect de lege contravine ordinii constituționale, dar și valorilor europene, așa cum sunt ele ocrotite de tratatele și convențiile la care România este parte si instituie prezumția de vinovăție pentru elevi.

demisia ecaterina andronescu
mai 2019
Demisia, Ecaterina Andronescu

Sistemul nostru de învăţământ a suferit deja prea multe modificări făcute la întâmplare şi rezultatele se văd. Milioane de elevi, profesori şi părinţi sunt bulversaţi. Avem nevoie, în primul rând, de stabilitate şi de predictibilitate – condiţii esenţiale pentru crearea unui mediu propice învăţării în şcolile noastre. 

educatia ne uneste
apr 2019
Educația ne unește - dezbatere națională

Că urmare a apelului Ministerului Educației la dezbatere publică pe tema viziunii asupra educaţiei lansate pe 29 martie 2019, sub numele de Educaţia ne uneşte, transmitem punctul de vedere al grupului de iniţiativă civică Părinţii Cer Schimbare.

cheltuieli scoala
feb 2019
În școală, transparență decizională nu este o materie opțională

Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu sursele financiare, bugetul şi bilanţul contabil, regulamentul de ordine interioară, componenţa și hotărârile consilului de administrație.

fenomenul_brasov
ian 2019
Fenomenul Brașov

Trei colegii de renume din Brașov au în regulamentele de organizare prevederi potrivit cărora elevii de gimnaziu sunt dați afară din școală, dacă  nu obțin o medie anuală minimă, a cărei valoare este fixată de conducere.

Cele 3 colegii au fost amendate de CNCD.

stop-manualului-sport
iul 2017
Stop manualului de sport!

Medicii specialiști deja atrag atenția asupra sarcinii zilnice suportate de elevi, care, după cum demonstează studiile științifice de specialitate, deformează colana vertebrală aflată în plină dezvoltare la vârsta gimnaziului și cauzează alte diverse probleme ireversibile de sănătate, copiilor noștri.

scrisoare
sept 2017
Părinţii cer ministerului o poziţie oficială

Părinţii cer ministerului o poziţie oficială în privinţa profesorului care a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 12 ani

educatie de 10
feb 2016
Educație de nota 10

Un sistem educațional civilizat impune acordul tuturor părților implicate: elevul (beneficiarul principal), cadrul didactic, părinții și angajatorii. Cu toții ne dorim schimbare, societatea are nevoie de schimbare. 

Sharing is caring!