Școală

Activități inedite pentru Școala Altfel

A început săptămâna altfel, așa că școlile se pregătesc să își atragă elevii cu activități diverse. Scopul este să-i scoată puțin din rutină școlară și să le arate că pot învață lucruri interesante și în alte moduri. Printre activitățile alese pentru această săptămâna se numără piesele de teatru, atelierele de pictură și diverse jocuri inedite.

Secret România, o agenție de turism din București, a lansat din 2020 o serie de jocuri de explorare prin marile orașe ale României ce se potrivesc excelent că activități pentru săptămâna altfel. Acestea sunt dezvoltate sub formă de vânătoare de comori pe diverse teme și se parcurg cu telefonul mobil, ghicitorile și indicațiile de mers fiind primite în aplicație.

Pe lângă faptul că dezvoltă simțul de orientare al elevilor, atenția la detalii și le trezește spiritul de explorator, aceste vânători de comori conțin și informații despre locurile de pe traseu. Astfel, participanții descoperă bucăți de istorie și povești interesante despre locurile vizitate. Este că un tur ghidat, dar construit sub formă de joc.

Toate aceste jocuri de explorare se găsesc pe shop.secretromania.com și pot fi parcurse în orice zi și la orice oră. Iată câteva dintre acestea:

1. Comori ascunse în Parcul Carol din București

Comori ascunse în Parcul Carol este un tur auto-ghidat tip treasure hunt creat pentru familii și exploratori pasionați de locuri mai puțin știute. Durează aproximativ o oră și jumătate și îți dezvăluie o replică a cetății Poenari a lui Vlad Țepeș, statui interesante din parc și multe detalii istorice.

2. Herăstrăul cu povești

Herăstrăul cu povești este un traseu tematic prin fostul parc Herăstrău, actualul Regele Mihai I, construit special pentru familiile cu copii. Acesta îți da posibilitatea să redescoperi basmele copilăriei în timp ce te bucuri de o plimbare în aer liber.

3. Misterele Centrului vechi din București

Misterele Centrului vechi este un joc de descoperire care te va purta pe la principalele atracții din Centrul vechi al Bucureștiului și îți va spune poveștile lor ascunse: cine a fost primul dublu-spion din România, care este istoria lupoaicei de la intrarea pe Lipscani și multe altele.

Alte atracții de vizitat în București se pot găsi în lista de aici. Pentru a descoperi o parte dintre ele, te așteptăm pe traseu!

4. Treasure hunt în Constanța

Centrul vechi al orașului de la malul mării poate fi descoperit într-o plimbare ghidată de aproximativ 3 ore ce te va purta prin istoria Constanței din timpurile române până în prezent.

5. Treasure hunt în Sinaia regală

Traseul din Sinaia are ca temă regalitatea. El a fost conceput astfel încât să te poarte pe la clădirile faimoase din stațiune, dar și prin cotloane știute doar de localnici, în timp ce ți se dezvăluie într-un mod inedit istoria regalității în România.

6. Vânătoare de comori în Brașov

Pornind pe traseul fortificațiilor medievale din Brașov, vei afla istoria veche a orașului și legendele lui urbane într-un traseu de 3 ore. Itinerarul include principalele atracții din Brașov, dar și locuri mai puțin cunoscute.

7. Treasure hunt în Sibiu: Sibiul medieval și Secretele Sibiului

Sibiu se bucură de 2 trasee tematice. Sibiul medieval merge pe urmele vechilor fortificații ce au apărat orașul în timpuri medievale și dezvăluie, pe rând, povestea turnurilor vechi întâlnite. Secretele Sibiului te duce pe la cele mai cunoscute atracții din centru oferindu-ți detalii inedite despre acestea.

Aceste trasee tematice sunt în limba română și se desfășoară exclusiv afară.

După achiziționarea traseului dorit primești pe email un link și un cod unic de acces, valabil pe un telefon. Un telefon este suficient pentru un grup de 1-4 persoane. Clasa se poate împărți în grupuri de 3-4 elevi care să pornească pe traseu la intervale de 5 minute între ele.

La fiecare pas aceștia trebuie să găsească un indiciu sau să rezolve o ghicitoare în locul în care se află. Răspunsul corect le va dezvălui detalii interesante și istorisiri neștiute despre atracțiile întâlnite. Odată ce au citit povestea, vor urma instrucțiunile care îi vor duce către următoarea oprire.

Secret România este o agenție de turism care activează pe piață de turism de incoming din 2014. Agenția oferă tururi private și experiențe premium personalizate pentru turiștii străini care vor să descopere principalele atracții turistice din România, dar și locurile mai puțin știute. Începând cu 2020 a început să dezvolte alternative inedite de călătorie: tururi virtuale și jocuri de descoperire a orașelor din România și pentru turiștii români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *