Povești cu dascăli frumoși

Chemați-mă in stradă pentru schimbare

Alexandra Chirea

Sunt profă și spun clar și răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie.

Am observat că profii cei mai vocali împotriva școlii online, profii anti masca și anti vaccin, profii care susțineau că nu vor să fie filmați, cei care jurau pe roșu că scoală online nu e scoală (eu tot întreb din aprilie, dar aia offline e scoală?) sunt cei mai vocali atunci când vine vorba de drepturi. Când e vorba de responsabilități, desigur, intervin diverse probleme care îi împiedica să își desfășoare activitatea, bătând-se cu pumnul în piept că ora lor e proprietate intelectuală, că actul pedagogic e ceva intim și nu se face așa, alandala, în văzul lumii, în plus, ei ar vrea din tot sufletul să își arate chipul, dar, vedeți, aici se bat cap în cap responsabilitatea de a-ți face treaba pentru care ești plătit și dreptul la imagine și protecția datelor personale.

E prima dată când bănuielile părinților, în unele cazuri, au putut fi confirmate

Știu mulți, foarte mulți profesori care nu și-au luat banii degeaba. Unii sunt colegii mei din scoală, alții sunt prietenii mei de-o viată din alte școli, iar alții sunt colegii mei virtuali, pe care ii admir de la distanță. Dar știu și mulți alții care încă nu știu să intre pe o platformă, care nu își deschid camera atunci când predau, care postează la infinit teme pe classroom, care uită că au ora și nu contează că elevii s-au trezit pentru ei la 8, care și-au făcut programul cum au vrut, care spălau, bucătăreau, călcau în timp ce le mai dădeau ceva de copiat. E prima dată când bănuielile părinților, în unele cazuri, au putut fi confirmate.

Cred că societatea are dreptate, singurul moment când ni se aude glasul e atunci când cerem bani. Eu vreau să cerem reformă. Din aia adevărată!

Dar cum să cerem ceva ce nu ne dorim, ba dimpotrivă, vrem să nu cumva să se schimbe ceva? Uitați-va la variantele de planuri cadru pentru liceu. Nu văd nicio discuție pe grupurile de profi, presupun că sunt mulțumiți. S-au revizuit, da’ nu s-a schimbat nimic.

Chemați-mă în stradă pentru schimbare. Promit să va chem eu apoi în stradă pentru bani.

Autor Alexandra Chirea – profesoară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *