Școală

De ce este important copiii să se regăsească în cărți ilustrate pentru copii

cărți ilustrate pentru copii

A fost o perioada de timp în care diverse cărți ilustrate pentru copii care cu adevărat sa stârnească interesul erau greu de găsit. Astăzi, editurile ne propun o sumedenie de cărți pentru copii frumoase, interactive și pline de povețe.

Părinților și copiilor le este mai ușor ca niciodată sa găsească diverse cărți pentru copii care sa le fie pe plac.

Este cu adevărat esențial sa umplem bibliotecile de acasă cu cărți cu personaje care seamănă cu ei și de la care au ce învață. Iată trei motive importante pentru care trebuie sa alegi personajele din povesti apropiate personalității copilului tău:

  •  Inspiră și creează un impact puternic

Copiii trebuie sa vadă personaje care seamănă cu ei și care s-au confruntat cu provocări, au depășit obstacolele și au făcut diferența dintre bine și rău.

Poveștile despre viața altora pot avea un impact asupra copiilor, ajutându-i sa înțeleagă mai bine lumea. Caută cărți despre persoane inspirate care reflecta din punct de vedere cultural comportamentul și personalitatea copilului tău și nu vei greși.

cărți ilustrate pentru copii
  •  Oferă o oglindă identității

Unele cărți care le plac copiilor noștri ar putea sa fie cărți-oglindă. Acestea sunt cărți cu personaje care arata la fel ca și copiii noștri. Literatura transformă experiența umană și o reflecta înapoi către noi și, prin aceasta reflecție, putem vedea propriile noastre vieți. Citirea devine un mijloc de autoafirmare, iar cititorii caută adesea oglinzile lor din cărți.

Nu toate cărțile-oglindă trebuie sa fie despre o persoană care a realizat lucruri grozave.

De asemenea, copiii trebuie sa-i vadă pe copii la fel ca ei înșiși făcând lucruri obișnuite pentru copii, cum ar fi vizitarea bibliotecii, mersul la piscină sau jocul în curtea din spate. Cărțile foarte relatabile permit copiilor să se identifice cu personajele.

  •  Permite construirea conexiunilor

Când copiii citesc cărți cu personaje care seamănă cu ei, ii ajuta la formarea unei conexiuni cu cartea la un alt nivel. Identificarea cu personajele dintr-o poveste permite o înțelegere mai profundă a textului în sine.

Umplerea timpului liber al copiilor cu cititul cărților pentru copii cu efect de oglindă permite o experiență de lectura mai profundă pentru ei.

Ajuta-ți copiii sa găsească surse de inspirație acolo unde se vad, și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *