Ce ne dorim

Vrem ca elevul să se afle cu adevărat în centrul sistemului de învăţământ. Vrem ca sintagma „interesul superior al copilului” să nu mai fie doar o vorbă-n vânt. Vrem respectarea drepturilor copilului și eliminarea oricărei forme de abuz (emoțional, psihologic, fizic etc).

Vrem o educaţie cu adevărat echitabilă. Vrem o şcoală în care să fie valorizat potenţialul fiecărui copil. Pentru că fiecare copil are un anumit potenţial, iar rostul şcolii este să descopere acest lucru.

Vrem adaptarea sistemului la nevoile şi interesele copiilor. Vrem un sistem în care să îşi găsească toţi copiii locul, inclusiv cei din grupuri dezavantajate şi cei cu cerinţe educaţionale speciale. La urma urmei, fiecare dintre noi este special în felul lui şi nimeni nu este mai special decât altul.

Vrem întărirea coeziunii, comunicării şi cooperării în triada copil-profesor-părinte. Vrem ca noi, părinții, să participăm la toate procesele decizionale care îi privesc pe copiii noștri, de la nivel de clasă și până la nivel național. Vrem să devenim o voce care să nu mai poate fi ignorată de autorități. Vrem ca rolul nostru să fie recunoscut la nivel de politici publice și să putem participa la elaborarea lor. 

Școala trebuie adaptată copiilor, nu copiii adaptați școlilor. 

Cum ne-am format

Suntem un grup format spontan, în jurul unui articol scris pe un blog şi preluat de mass media. S-au regăsit în acel articol toţi părinţii care au simţit la un moment dat că tot ce au construit ei bun în primii ani de viaţă ai copiilor lor riscă să fie distrus de şcoala românească, începând cu primele zile de clasă pregătitoare. Şi au simţit nevoia de a se aduna împreună, într-un loc în care să simtă că sunt ascultaţi şi înţeleşi, un loc în care stiu că nu sunt singuri. Împreună vom fi mereu mai puternici.

Ca urmare a feedback-ului minunat şi a sugestiilor primite, am creat acest site şi grupul de Facebook, în încercarea de a ne reuni noi părinţii care încă mai credem că schimbarea este posibilă. 

Ce facem

Oferim părinţilor şi profesorilor spaţiul virtual şi fizic în care să poată pună întrebări sau da răspunsuri referitoare la activităţi legate de şcoală şi dezvoltarea personală a copiilor/elevilor lor.

Punem la dispoziţia părinţilor şi profesorilor interesaţi informaţii şi instrumente necesare pentru buna desfăşurare a acţiunilor de apărare a intereselor copilului.

Monitorizăm respectarea legilor şi regulamentelor. Sesizăm autorităţile responsabile de eventuala încălcare a acestora.

Contribuim cu propuneri la realizarea şi îmbunătăţirea politicilor publice din domeniul educaţiei.

Organizăm campanii de informare online şi offline.

Start typing to see posts you are looking for.