Despre noi

Suntem un grup de părinţi (in)formaţi, un grup civic informal, cu puncte de interes, proiecte şi acţiuni în domeniul educaţiei şcolare, care îşi doreşte o schimbare reala a învăţământului

 

Facebook

Daca doriti, va puteti alatura noua pe Facebook

YouTube

Puteti sa ne urmariti canalul de Youtube

Instagram

Suntem si pe Instagram

Cine suntem

Suntem acei părinţi solitari care ne găsim singuri în faţa tuturor la şedinţele cu părinţii, atunci când numai noi îndrăznim să ridicăm probleme evidente, iar toţi ceilalţi închid ochii, cu capetele plecate. Suntem acei părinţi care au singurul vot împotrivă la propunerile celorlalţi părinţi din grupurile de WhatsApp ale clasei (ca de exemplu, de cumpărare de cadouri scumpe).

Suntem acei părinţi care ştim, în teorie, cum ar trebui să se desfăşoare corect procesul de învăţământ. Am citit mult despre educaţie, psihologie şi pedagogie, ne-am informat asupra metodelor moderne de predare, folosite în ţări cu rezultate bune în domeniu, ne-am observat propriii copii în procesul de creştere, la fel ca şi pe prietenii şi colegii lor. Şi am remarcat că, în practică, suntem încă foarte departe de ideal.

Suntem acei părinţi care cerem respect pentru copiii noştri, din partea oamenilor şcolii. Respectul nu costă bani, ar fi la îndemâna tuturor şi ar duce la o reacţie pozitivă în lanţ în întreg procesul educaţional. Iar copiii noştri îl merită!

Cum ne-am format

Suntem un grup format spontan, în jurul unui articol scris pe un blog şi preluat de mass media. S-au regăsit în acel articol toţi părinţii care au simţit la un moment dat că tot ce au construit ei bun în primii ani de viaţă ai copiilor lor riscă să fie distrus de şcoala românească, începând cu primele zile de clasă pregătitoare. Şi au simţit nevoia de a se aduna împreună, într-un loc în care să simtă că sunt ascultaţi şi înţeleşi, un loc în care stiu că nu sunt singuri. Împreună vom fi mereu mai puternici.

Ca urmare a feedback-ului minunat şi a sugestiilor primite, am creat acest site şi grupul de Facebook, în încercarea de a ne reuni noi părinţii care încă mai credem că schimbarea este posibilă. (Join , share, invite, daca simtiţi…) Citiţi articolul aici.

Ce facem

Oferim suport informal tuturor părinţilor care se află în situaţii dificile, punându-le la dispoziţie legislaţia, teoria şi experienţa cunoscută a altor părinţi în situaţii similare.

Facilităm discuţii şi dezbateri pe subiectele care ne interesează, din ipostaza de părinţi de elevi, într-un mediu prietenos şi civilizat (site web, grupuri de Facebook, grup de lucru).

Încercăm să atragem cât mai multe persoane cu viziune în comunitatea noastră, care să influențeze pozitiv educaţia din România.

 

Rulează videoul

Un grup de părinți a lansat site-ul www.parintiicerschimbare.ro prin care speră să impună schimbări în educație de jos în sus. Despre ce vor să obțină, la emisiunea „24 de minute”.

Sharing is caring