Apariții în media

aug 2021

Sunt şcolile pregătite pentru primirea elevilor in septembrie 2021?

Se încropesc şantiere pripite, pe ultima sută de metri, pentru a mai repara pe ici pe colo fisurile din ziduri, însă toaletele sunt încă în curte în câteva sute de şcoli, măsurile de prevenţie a răspândirii îmbolnăvirilor sunt încă neclare, iar supraaglomerarea multor şcoli rămâne o problemă stringentă şi chiar în creştere, datorată relocării colectivelor de elevi din clădiri care au nevoie de consolidări. Şi peste toate astea, ca într-o comedie proastă, în curtea unei şcoli din Calafat se ţin… nunţi, în fiecare weekend.

Digi 24 – invitati Andreea Ionescu si sociologul Gelu Duminică.

vrem educatie dar nu cu orice risc
oct 2020

Vrem educație, dar nu cu orice risc!

Noi, părinţii, considerăm că educaţia copiilor este foarte importantă şi ne dorim redeschiderea şcolilor, cu respectarea tuturor regulilor de igienă, distanţare, control şi monitorizare, atunci când va fi posibil, dar nu cu orice risc.

parintii cer schimbare digi 24
oct 2020

Profesorii ar trebui să își folosească echipamentul propriu in cazul scenariului roșu?

Fiecare învește în dezvoltarea să profesională. 

aug 2020

De ce nu îmi trimit copilul la școală

Educația școlară, fără părinții sănătoși lângă tine, nu reușește mai nimic, iar statul a arătat deja cât e în stare să educe un copil care nu are părinții lângă el, sau care are părinți cu o educație slabă. Statul a arătat deja cum a abandonat copiii bolnavi, sau cu dizabilități și cum reușește el, drăguțul, să se facă că le oferă și lor educație. 

aug 2020

Școlile, nesigure pentru copiii cu boli cronice

Fiecare familie își cunoaște cel mai bine riscul la care se expune.
Ministerul trebuie să ofere dreptul la educație, garantat de Constituția României, în siguranță, pentru toți copiii și familiile lor.

aug 2020

Unii elevi ar trebui să învețe de acasă

Dezbatere la emisiunea „Ca’n viață” de la TVR 1 – Elevii cu probleme de sănătate ar trebui să înveţe de acasă sau în unităţi complexe de asistenţă medicala.

digi 24 parintii cer schimbare
iun 2020

Marea Evaluare Națională

De ce avem nevoie de clasamente? De ce accesul într-o „școală bună” se face pe bază de concurență? De ce nu sunt toate școlile bune?
Fiecare copil are dreptul să aibă acces într-o școală bună! 

digi24 parintii cer schimbare
mai 2020

Elevii, sub presiune uriașă

Până acum am vorbit de reglementări, de măsuri de siguranță, dar nu am vorbit absolut deloc despre cum se simt copiii, ce își doresc ei, ce este mai bine pentru ei, care sunt temerile lor, care sunt așteptările lor în toată această perioadă.

Ei, deși beneficiari ai sistemului, nu au putut să spună ce își doresc.

digi24 parintii cer schimbare
mai 2020

Sistemul de educație românesc

Școala românească pune foarte multă presiune pe părinți, în general. De fapt, se bazează pe ajutorul părinților mai mult decât ar trebui.

Dacă nu avem un profesor bun la școală, plătim meditații. Dacă nu avem hârtie igienică, punem copilului hârtie igienică în geantă. Dacă nu avem cretă, cumpărăm cretă.

Ori, această situație o duce la o inechitate profundă în sistemul de educație românesc. 

fenomenul Brasov
mai 2020

Trei colegii din Brașov cu regulamente abuzive, amendate de CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat pe 5 mai 2020 cele trei colegii din Brașov ale căror regulamente abuzive au fost denunțate în spațiul public, în ianuarie 2019, de Grupul Civic ”Părinții cer schimbare”. 

digi24 parintii cer schimbare
apr 2020

O perioada grea pentru elevii din clasele terminale

Nu există o soluție mulțumitoare pentru toată lumea în ceea ce privește examenele naționale.

Pe de o parte, în lipsa unor standarde de evaluare (care erau trecute în lege din 2011) este discutabilă selecția pe baza mediilor din toți anii.

Pe de altă parte, părinții, sunt îngrijorați pentru sănătatea copiilor, dar nici nu văd cum ar putea fi relevant acest examen în condiții de stres și nesiguranță. Mulți și-ar dori că această selecție națională să fie făcută pe baza mediilor din cei 4 ani.

Christine Demeter
apr 2020

Școala în pijamale

„Școala a capătat o altă dimensiune: nu mai este doar o sală de clasă cu bănci și catedră, este o pagină de web sau un grup de whatsapp plin cu mesaje referitoare la lecții și teme. Școala s-a mutat acasă, în camera proprie cu un laptop și un telefon și se face în …pijamale, cum spune copila mea.” – Christine Demeter. fondatoarea proiectului educațional AHA!Edu și membru în Grupul Civic „Părinții cer schimbare”,

digi24 parintii cer schimbare
apr 2020

Poate acum sunt premisele necesare pentru a reforma educația

Salutăm decizia de a închide școlile până la toamna și acum ar trebui să ne axam pe modul în care se vor desfășura examenele naționale.
Poate acum sunt premisele necesare pentru a reforma educația. Timpul, într-adevăr este foarte scurt, dar este un pas important care ne va ajută și pe viitor, în orice alte condiții.

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020

Care ar fi beneficiul reîntoarcerii la școală?

Dacă se dorește ca, în luna care a mai rămas din acest an școlar, să se încheie semestrul cu câte 2 note/materie, în medie o clasa de gimnaziu ar trebui să obțină 30-35 de note. Această înseamnă 8-9 note pe săptămâna. Ar fi ziua și notarea, ceea ce înseamnă că nu mai există timp pentru predare. Și atunci care ar fi beneficiul reîntoarcerii la școală?

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020

Școală de supraviețuire în vreme coronavirusului

După aproape 1 lună de școală online, părinții, copiii și profesorii nu știu încă ce au de făcut sau la ce să se aștepte.

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020

Care sunt perspectivele pentru acest an școlar?

Ducem mai departe mesajul dvs, exprimat în diverse interacțiuni cu noi.
 
 
Digi 24 Parintii cer schimbare
mart 2020

Cum învață copiii care nu au acces la internet?

Se poate numi învățare online ce se întâmplă acum?
Noi nu mai vrem să scoatem castanele din foc cu mâna copiilor noștri.

test biologie
mart 2020

Digi 24 - test la biologie cls a VII-a

Biologie de clasa a VII-a, dificultate că la admiterea la facultatea de Medicină.

Părinții Cer Schimbare, cea mai mare comunitate de părinți, a adus în atenția publică un subiect de mare interes pentru comunitatea noastră de părinți: materia mult prea încărcată!

mart 2020

Cum se va incheia anul scolar in curs?

Cum se va incheia anul scolar in curs?
O intrebare pe care si-o pun toti cei interesati.
Am prezentat solutiile gasite de parinti in urma rezultatelor sondajului realizat pe grupul nostru de parinti, sondaj la care au raspuns 763 de persoane.

 

Andreea Ionescu
feb 2020

Revista LIFE

Schimbarea în educație ar trebui să înceapă cu modul în care înțelegem copilul, la nivel emoțional, relațional și cognitiv, să începem să avem așteptări realiste, așteptări adaptate caracteristicilor vârstei lor. 

feb 2020

Kudika

Ne dorim să asigurăm o educație „pe bune” copiilor noștri, o educație care să asigure resursele și instrumentele de care au nevoie pentru a se descurca mai târziu în viața de zi cu zi.

reforma curriculara
ian 2020

Nu dorim încă o reformă curriculară ratată

Nu mai avem timp de pierdut și nici generații de sacrificiu nu mai dorim să fie copiii noștri.

Este nevoie că, în sfârșit, elevul să fie pus în centrul sistemului de învățământ!

demisia ecaterina andronescu
mai 2019

EduPedu - Grupul “Părinții cer schimbare” a lansat petiția “Demisia, Ecaterina Andronescu”

Sistemul nostru de învăţământ a suferit deja prea multe modificări făcute la întâmplare şi rezultatele se văd. Milioane de elevi, profesori şi părinţi sunt bulversaţi. Avem nevoie, în primul rând, de stabilitate şi de predictibilitate – condiţii esenţiale pentru crearea unui mediu propice învăţării în şcolile noastre.

mai 2019

Forbes România

19 femei lideri de comunităţi Facebook din Europa Centrală şi de Est s-au reunit la Varşovia în cadrul Women Community Leadership Meeting

transparenta buget scoala
mai 2019

Părinții iau la puricat transparența școlilor din București, Brașov, Cluj și Iași

Sub dictonul că „în școală transparența decizională nu este o materie opțională”, grupul de inițiativă civică Părinții cer schimbare realizează în această perioadă o statistică a tuturor unităților de învățământ din București, Brașov, Cluj si Iași, pentru a verifica în ce măsură aceste instituții publice asigură, în mod transparent, accesul la informațiile de interes public.

schimbare
feb 2019

Interviu "Educație privată"

Cel mai tare ne deranjează ca în acest sistem de învățământ nu se urmărește real interesul beneficiarului. Ne deranjează că nu se face educație, ci instrucție și predare de informații.

fenomenul brasov
feb 2019

Antena 1 - Fenomenul Brașov

Trei licee din Braşov își obligă elevii cu medii sub opt să se mute la alte şcoli. Măsura este scrisă, negru pe alb, într-un regulament intern pe care părinţii l-au semnat și care a fost publicat pe Facebook

digi 24
feb 2018

Digi 24

Un grup de părinți a lansat site-ul www.parintiicerschimbare.ro prin care speră să impună schimbări în educație de jos în sus.

Despre ce vor să obțină, la emisiunea „24 de minute”

informații de interes public
aug 2017

Scrisoare deschisă

Părinții reactioneză cu o scrisoare deschisă: „Vrem manuale de calitate, nu auxiliare scumpe”

aug 2017

Toamna se numără părinții furioși

Cadrele didactice au ajuns să se uite la noi părinții ca la cei care trebuie să se bată pentru drepturile lor și pentru păstrarea unei minime normalități în relația cu administrația publică, fie ea locală sau central

iulie 2017

Elevii au nevoie să facă sport

Spune STOP cheltuirii iresponsabile a banilor publici.

Stop manualelor inutile!

iul 2017

Tvr 1

Stop manualelor inutile!
Stop risipei banilor nostri, pe sănătatea copiilor nostri.…

Sharing is caring!