You are currently viewing Digital edu

Digital edu

Platforma Digital edu este nucleul unei inițiative de susținere a activităților de învățare semnificative, adecvate secolului XXI. Tehnologia oferă instrumente și resurse – adesea utile și eficiente, câteodată inedite, atractive și captivante. Este rolul pedagogiei și al profesorului să le selecteze și să le dea sens.

Digital edu contine resurse educaționale în format digital, pentru toate disciplinele și clasele, pentru elevi și pentru cadre didactice: exerciții, fișe de lucru, imagini didactice, simulări, suporturi vizuale, teste online, jocuri didactice, resurse multimedia.

Digital edu este mai degrabă o „bursă a ideilor”, construită cu ajutorul cadrelor didactice, urmărind să arate cum și dacă învățarea poate fi plăcută, antrenantă și utilă elevilor.

Resursele digitale deschise sunt construite prin intermediul platformei iTeach (suntprofesor.ro), beneficiind de expertiză din partea fundației Institutul pentru Educație și a Universității din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Departamentul pentru Formarea Profesorilor.

https://digitaledu.ro/activitati-de-invatare-digitala/