Finanțe, buget

Doar 4% dintre şcolile gimnaziale din Bucureşti au componența consiliului de administrație pe site

transparenta scolilor Bucuresti

Pornind de la o idee a elevilor din Timiş, CJE Timiș, am continuat seria monitorizărilor instituțiilor de învățământ, cu analiza site-urilor şcolilor, liceelor și colegiilor din București pentru a evalua gradul de transparență decizională a acestora.

Am analizat dacă școlile au site propriu, dacă au afișat regulamentul școlii pe site, dacă au publicat bugetul anual, dacă au componența și hotărârile consiliului de administrație publicate. Am luat în calcul școlile, liceele și colegiile.

După ce am analizat situaţia din municipiul Braşov si judeţul Cluj, am continuat seria monitorizărilor instituțiilor de învățământ, cu analiza site-urilor şcolilor, liceelor și colegiilor din Bucureşti pentru a evalua gradul de transparență decizională a acestora.

Dintre cele 161 de școli din București

  • 83.8% au un website accesibil;
  • 32.3% au afişat regulamentul scolii pe site ;
  • 8.7% au publicat bugetul anual de venituri și cheltuieli;
  • 3.73% au componența consiliului de administrație la vedere;
  • 0.6% postează hotărârile consiliului de administrație.

Dintre cele 100 de licee și colegii din București

  • 89% au un website accesibil;
  • 51% au afişat regulamentul scolii pe site;
  • 7% au publicat bugetul anual de venituri și cheltuieli;
  • 10% au componența consiliului de administrație la vedere;
  • 5% postează hotărârile consiliului de administrație, așa cum de altfel legea obligă unitățile de învățământ să procedeze prin ordinul 4619/2014 al ministerului.

E cel puțin dezamăgitor că atât de puţine scoli si licee din județ valorifică acest aspect, conform legislației în vigoare. Bugetul, hotărârile si componenta Consiliului de Administrație, regulamentul sunt documente de interes public.  Şcolile trebuie să asigure publicarea acestor informații de interes public.

Tabelul cu rezultatele analizei poate fi accesat aici.

De ce este important?

Școala, ca orice altă instituție publică, se supune reglementărilor legale privind cheltuirea banilor publici, fiind obligatorie utilizarea instrumentului de achiziție publică. Cel puțin în teorie, acest lucru asigură pentru elevi și părinți siguranța unei transparențe în modul în care școala își gestionează resursele.

Dar, deseori, multe dintre cheltuielile care sunt în sarcina unității de învățământ sunt realizate de către asociația de părinți din banii strânși în urma colectării fondului școlii și/sau al clasei. Fiind vorba de o entitate privată, aceasta nu este obligată să realizeze achiziție publică, putând cumpăra bunuri sau servicii în mod direct.

Exista cazuri in care şcoala refuză să ceară administrației locale fonduri pentru reabilitarea unității de învățământ, asigurarea pazei sau materiale consumabile pentru procesul didactic. Un exemplu des întâlnit este cel al asigurării pazei școlii. În acele cazuri în care autoritatea locală refuză să asigure paza, elevii cotizează la un așa-zis “fond de pază”, din care asociația de părinți contractează o firmă specializată.

O aplicaţie care urmăreşte transparentizarea veniturilor și cheltuielilor la nivel de școală a fost dezvoltata de cei de la Școli curate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *