Acțiuni

Fenomenul Brașov

Fenomenul Brașov

Grupul civic „Părinții cer schimbare” sunt cei care au adus pentru prima dată în atenția publică Fenomenul „Brașov”.

Astfel, elevii din clasele de gimnaziu care nu reușesc să obțină anumite medii generale la final de an școlar trebuie să se transfere la alte școli. Prevederea apare în regulamentele de ordine interioară a unităților școlare.

La Colegiul National Andrei Șaguna, elevii din clasele a 5-a, a 6-a și a 7-a trebuie să aibă, la final de an școlar, medie generală de minim 8,50 și medii de minim 8,00 la română și matematică, în caz contrar nu mai frecventează cursurile Colegiului.

La Meşotă, elevii trebuie să aibă medii de minim 7 la română și matematică, iar dacă nu reușesc în timpul anului, mai pot susține o reevaluare, în vacanta de vară, la care trebuie să obțină minim 7.

La Moisil, contractual semnat de părinți prevede că acesta încetează în anumite condiții, printre care și cazul în care media generală a disciplinelor de studiu scade sub 8,50, media la purtare scade sub 10, media disciplinelor implicate în testarea națională scade sub 7,00.

Prevederea conform căreia elevii trebuie să obțină anumite medii a fost introdusă în urmă cu 18 ani.  In ultimii

6 ani, din totalul de 790 de elevi de gimnaziu, 29 de elevi s-au aflat sub incidența acestei prevederi, 26 dintre aceștia promovând în urma reevaluării și rămânând elevi ai Colegiului, iar la final numai trei elevi transferându-se în urma respectivei prevederi, după parcurgerea etapelor prevăzute în Regulament.

Cele 3 colegii naționale din Brașov au fost amendate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru eliminarea din școală a elevilor care nu iau medii mai mari de cel puțin 7. Colegiul director a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 lei pentru fiecare unitate de învățământ în parte.

La Braşov, la colegiile - Mesota - Saguna - Moisil elevii de gimnaziu care nu obţin media generala min. 8.50 sunt...

Publicată de Parintii cer schimbare pe Joi, 31 ianuarie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *