De ce nu îmi trimit copilul la școală
aug 2020
De ce nu îmi trimit copilul la școală

Educația școlară, fără părinții sănătoși lângă tine, nu reușește mai nimic, iar statul a arătat deja cât e în stare să educe un copil care nu are părinții lângă el, sau care are părinți cu o educație slabă. Statul a arătat deja cum a abandonat copiii bolnavi, sau cu dizabilități și cum reușește el, drăguțul, să se facă că le oferă și lor educație. 

parintii cer schimbare digi 24 - 11
aug 2020
Școlile, nesigure pentru copiii cu boli cronice

Fiecare familie își cunoaște cel mai bine riscul la care se expune.
Ministerul trebuie să ofere dreptul la educație, garantat de Constituția României, în siguranță, pentru toți copiii și familiile lor.

Parintii cer schimbare Tvr 1
aug 2020
Unii elevi ar trebui să învețe de acasă

Dezbatere la emisiunea “Ca’n viață” de la TVR 1 – Elevii cu probleme de sănătate ar trebui să înveţe de acasă sau în unităţi complexe de asistenţă medicala.

digi 24 parintii cer schimbare
iun 2020
Marea Evaluare Națională

De ce avem nevoie de clasamente? De ce accesul într-o “școală bună” se face pe bază de concurență? De ce nu sunt toate școlile bune?
Fiecare copil are dreptul să aibă acces într-o școală bună! 

digi24 parintii cer schimbare
mai 2020
Elevii, sub presiune uriașă

Până acum am vorbit de reglementări, de măsuri de siguranță, dar nu am vorbit absolut deloc despre cum se simt copiii, ce își doresc ei, ce este mai bine pentru ei, care sunt temerile lor, care sunt așteptările lor în toată această perioadă.

Ei, deși beneficiari ai sistemului, nu au putut să spună ce își doresc.

digi24 parintii cer schimbare
mai 2020
Sistemul de educație românesc

Școala românească pune foarte multă presiune pe părinți, în general. De fapt, se bazează pe ajutorul părinților mai mult decât ar trebui.

Dacă nu avem un profesor bun la școală, plătim meditații. Dacă nu avem hârtie igienică, punem copilului hârtie igienică în geantă. Dacă nu avem cretă, cumpărăm cretă.

Ori, această situație o duce la o inechitate profundă în sistemul de educație românesc. 

fenomenul_brasov
mai 2020
Trei colegii din Brașov cu regulamente abuzive, amendate de CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat pe 5 mai 2020 cele trei colegii din Brașov ale căror regulamente abuzive au fost denunțate în spațiul public, în ianuarie 2019, de Grupul Civic ”Părinții cer schimbare”. 

digi24 parintii cer schimbare
apr 2020
O perioada grea pentru elevii din clasele terminale

Nu există o soluție mulțumitoare pentru toată lumea în ceea ce privește examenele naționale.

Pe de o parte, în lipsa unor standarde de evaluare (care erau trecute în lege din 2011) este discutabilă selecția pe baza mediilor din toți anii.

Pe de altă parte, părinții, sunt îngrijorați pentru sănătatea copiilor, dar nici nu văd cum ar putea fi relevant acest examen în condiții de stres și nesiguranță. Mulți și-ar dori că această selecție națională să fie făcută pe baza mediilor din cei 4 ani.

Christine Demeter
apr 2020
Școala în pijamale

Școala a capătat o altă dimensiune: nu mai este doar o sală de clasă cu bănci și catedră, este o pagină de web sau un grup de whatsapp plin cu mesaje referitoare la lecții și teme. Școala s-a mutat acasă, în camera proprie cu un laptop și un telefon și se face în …pijamale, cum spune copila mea.

digi24 parintii cer schimbare
apr 2020
Poate acum sunt premisele necesare pentru a reforma educația.

Salutăm decizia de a închide școlile până la toamna și acum ar trebui să ne axam pe modul în care se vor desfășura examenele naționale.
Poate acum sunt premisele necesare pentru a reforma educația. Timpul, într-adevăr este foarte scurt, dar este un pas important care ne va ajută și pe viitor, în orice alte condiții.

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020
Care ar fi beneficiul reîntoarcerii la școală?

Dacă se dorește ca, în luna care a mai rămas din acest an școlar, să se încheie semestrul cu câte 2 note/materie, în medie o clasa de gimnaziu ar trebui să obțină 30-35 de note. Această înseamnă 8-9 note pe săptămâna. Ar fi ziua și notarea, ceea ce înseamnă că nu mai există timp pentru predare. Și atunci care ar fi beneficiul reîntoarcerii la școală?

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020
Școală de supraviețuire în vreme coronavirusului

După aproape 1 lună de școală online, părinții, copiii și profesorii nu știu încă ce au de făcut sau la ce să se aștepte.

Digi 24 Parintii cer schimbare
apr 2020
Care sunt perspectivele pentru acest an școlar?
Ducem mai departe mesajul dvs, exprimat în diverse interacțiuni cu noi.
 
 
Digi 24 Parintii cer schimbare
mart 2020
Cum învață copiii care nu au acces la internet?

Se poate numi învățare online ce se întâmplă acum?
Noi nu mai vrem să scoatem castanele din foc cu mâna copiilor noștri.

test biologie
mart 2020
Digi 24 - test la biologie cls a VII-a

Biologie de clasa a VII-a, dificultate că la admiterea la facultatea de Medicină.

Părinții Cer Schimbare, cea mai mare comunitate de părinți, a adus în atenția publică un subiect de mare interes pentru comunitatea noastră de părinți: materia mult prea încărcată!

Cum se va incheia anul scolar in curs
mart 2020
Cum se va incheia anul scolar in curs?

Cum se va incheia anul scolar in curs?
O intrebare pe care si-o pun toti cei interesati.
Am prezentat solutiile gasite de parinti in urma rezultatelor sondajului realizat pe grupul nostru de parinti, sondaj la care au raspuns 763 de persoane.

 

Andreea Ionescu
feb 2020
Revista Life

Schimbarea în educație ar trebui să înceapă cu modul în care înțelegem copilul, la nivel emoțional, relațional și cognitiv, să începem să avem așteptări realiste, așteptări adaptate caracteristicilor vârstei lor. 

reforma curriculara
ian 2020
Nu dorim încă o reformă curriculară ratată

Nu mai avem timp de pierdut și nici generații de sacrificiu nu mai dorim să fie copiii noștri.

Este nevoie că, în sfârșit, elevul să fie pus în centrul sistemului de învățământ!

Parintii cer schimbare
feb 2020
Kudika

Ne dorim să asigurăm o educație „pe bune” copiilor noștri, o educație care să asigure resursele și instrumentele de care au nevoie pentru a se descurca mai târziu în viața de zi cu zi.

demisia ecaterina andronescu
mai 2019
EduPedu - Grupul “Părinții cer schimbare” a lansat petiția “Demisia, Ecaterina Andronescu”

Sistemul nostru de învăţământ a suferit deja prea multe modificări făcute la întâmplare şi rezultatele se văd. Milioane de elevi, profesori şi părinţi sunt bulversaţi. Avem nevoie, în primul rând, de stabilitate şi de predictibilitate – condiţii esenţiale pentru crearea unui mediu propice învăţării în şcolile noastre.

Facebook community leadership meeting
mai 2019
Forbes România

19 femei lideri de comunităţi Facebook din Europa Centrală şi de Est s-au reunit la Varşovia în cadrul Women Community Leadership Meeting

cheltuieli scoala
mai 2019
Părinții iau la puricat transparența școlilor din București, Brașov, Cluj și Iași

Sub dictonul că „în școală transparența decizională nu este o materie opțională”, grupul de inițiativă civică Părinții cer schimbare realizează în această perioadă o statistică a tuturor unităților de învățământ din București, Brașov, Cluj si Iași, pentru a verifica în ce măsură aceste instituții publice asigură, în mod transparent, accesul la informațiile de interes public.

schimbare
feb 2019
Interviu "Educație privată"

Cel mai tare ne deranjează ca în acest sistem de învățământ nu se urmărește real interesul beneficiarului. Ne deranjează că nu se face educație, ci instrucție și predare de informații.

fenomenul brasov
feb 2019
Antena 1 - Fenomenul Brașov

Trei licee din Braşov își obligă elevii cu medii sub opt să se mute la alte şcoli. Măsura este scrisă, negru pe alb, într-un regulament intern pe care părinţii l-au semnat și care a fost publicat pe Facebook

digi 24
feb 2018
Digi 24

Un grup de părinți a lansat site-ul www.parintiicerschimbare.ro prin care speră să impună schimbări în educație de jos în sus.

Despre ce vor să obțină, la emisiunea „24 de minute”

scrisoare-deschisa
aug 2017
Scrisoare deschisă

Părinții reactioneză cu o scrisoare deschisă: “Vrem manuale de calitate, nu auxiliare scumpe”

toamna
aug 2017
Toamna se numără părinții furioși

Cadrele didactice au ajuns să se uite la noi părinții ca la cei care trebuie să se bată pentru drepturile lor și pentru păstrarea unei minime normalități în relația cu administrația publică, fie ea locală sau central

manual sport
iulie 2017
Elevii au nevoie să facă sport

Spune STOP cheltuirii iresponsabile a banilor publici.

Stop manualelor inutile!

TVR
iul 2017
Tvr 1

Stop manualelor inutile!
Stop risipei banilor nostri, pe sănătatea copiilor nostri.…

Sharing is caring!