Evenimente

Localităţi prietene ale copiilor

Localităţi prietene ale copiilor

In data de 12.12.2022, grupul civic „Părinţii Cer Schimbare”, a participat la conferinţa de presă organizată la Primăria Capitalei cu ocazia semnării unui memorandum între UNICEF şi PMB referitor la demararea proiectului „Localităţi prietene ale copiilor”.

Localități prietene ale copiilor este o inițiativă care sprijină autoritățile locale în realizarea drepturilor copiilor la nivel local și care are la bază Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului. Lansată în 1996 de către UNICEF și UN-Habitat, reprezintă o rețea care aduce împreună autoritățile și alți actori relevanți, cum sunt organizațiile neguvernamentale, sectorul privat, mediul academic, mass-media și, cel mai important, copiii care doresc ca orașele și comunitățile lor să fie mai prietenoase pentru copii.

In cadrul discuției am semnalat progresul făcut în direcţia digitalizării transportului în comun si facilitatea de a nu mai merge lunar să înnoim abonamentele STB, care sunt acum anuale.

Propunerile noastre au fost următoarele:

  1. Amenajarea unor locuri de întâlnire informale pentru adolescenți. Ar fi util să se monteze bănci mai multe acolo unde este evident că se întâlnesc preponderent copiii, plus paznici care să acorde o atenţie deosebită acelor locuri.
  2. Să se gestioneze eficient problema clădirilor părăsite. Există un trend printre adolescenţi, să intre în ele şi să posteze de acolo pe reţelele de socializare, deşi acele clădiri prezintă multe pericole. Paza e ori inexistentă, ori închide ochii.
  3. Instituţiile primăriei ar trebui să nu mai ofere publicitate dăunătoare în special tinerilor care sunt mai predispuşi să urmeze modele negative. De exemplu, la festivalul luminilor Spotlight pe toate clădirile erau reclame luminoase la o firmă de produse de fumat, iar una dintre instalaţii a fost a unei firme de pariuri sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *