You are currently viewing Matematică cu Ovidiu Bădescu – liceu

Matematică cu Ovidiu Bădescu – liceu

Ovidiu Bădescu este un profesor altfel, un profesor-facilitator.

Predă la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița și îi învață matematică pe liceeni prin problematizare și descoperire. Elevii rezolvă exercițiile și problemele căutând ei soluții și făcând legături cu viața cotidiană.

Matematica dezvoltă gândirea critică, te ajută în orice domeniu vei lucra și mai important decât notele este dezvoltarea personală, spune Ovidiu Bădescu.

Părinții au conștientizat acest lucru, într-o ”ședință”, alături de copiii lor, în care profesorul, diriginte la clasa a IX-a, i-a provocat la un ”test”.

Este un profesor care lucrează cu emoțiile, discută cu elevii și îi convinge să își depășească limitele și să meargă mai departe. S-a schimbat după cursul de Mentalitate deschisă, dar i-a schimbat și pe liceeni. Elevii îl consideră prietenul lor și văd în matematică o oră la care vii cu plăcere.

”Copiii simt cât de mult îi iubești. Dacă te văd o persoană deschisă și dacă ei se simt iubiți, dau totul”, mărturisește profesorul, care a vrut să devină învățător, dar a ajuns să scrie povestea matematicii la liceu. 

Link:

https://www.youtube.com/channel/UC7zZBJu0VOZyswXkkVwFAPA/videos

www.odiviubadescu.ro