You are currently viewing Muzee din întreaga lume pe care le poți vizita online

Muzee din întreaga lume pe care le poți vizita online

  • Post category:Muzee

LUVRU – a fost inaugurat în 1793 și este cel mai mare muzeu de artă din lume, având o suprafață de peste 72.000 m², cu mai mult de 38.000 obiecte expuse. Expozițiile și galariile sale pot fi vizitate online AICI.

MUZEUL D’ORSAY, PARIS – Deschis în 1986, muzeul deține în principal arta franceză care datează din 1848 până în 1914, inclusiv picturi, sculpturi, mobilier și fotografie. Prin Google Arts&Culture, persoanele interesate pot admira aproape 300 de picturi.

MET, NEW YORK – Muzeul Metropolitan a fost inaugurat în urmă cu 149 de ani și este al treilea cel mai vizitat muzeu de artă din lume (dupa Louvre și National Museum of China). Colecția permanentă este formată din lucrări de artă din antichitatea clasică și Egiptul antic, picturi și sculpturi de la aproape toți maeștrii europeni, dar și o colecție extinsă de artă modernă și americană. Muzeul poate fi vizitat online AICI.

MUZEUL HERMITAGE, SAINT PETERSBURG – Muzeul Hermitage este al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume. Colecțiile sale cuprind peste 3 milioane de obiecte, inclusiv cea mai mare colecție de tablouri din lume. Acesta poate fi vizitat AICI.

MUZEELE VATICANULUI, ROMA – Aceste muzee publice de artă și sculptură conțin lucrări din imensa colecție acumulată de Biserica Romano-Catolică și Papalitate de-a lungul secolelor. Pe site-ul muzeului există 7 tururi virtuale.

GALERIA UFFIZI, FLORENȚA – Inaugurat în 1581, muzeul este unul dintre cele mai cunoscute din Italia și deține o colecție de lucrări neprețuite, în special din perioada Renașterii italiene. Turul virtual poate fi accesat AICI.

BRITISH MUSEUM, LONDRA – Prin intermediul Google Arts&Culture, poți admira peste 7000 de obiecte de artă din celebrul British Museum. Mai mult, AICI găsești un tur interactiv foarte bine structurat.

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ, SEUL – Unul dintre cele mai populare muzeele din Coreea de Sud poate fi accesat din orice parte a lumii. Turul virtual al Google te va plimba prin șase etaje de artă contemporană din Coreea și de pe tot globul.

RIJKSMUSEUM, AMSTERDAM – Muzeul conține 8.000 de obiecte de artă și istorie, printre care se află și câteva capodopere ale lui Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vermeer. Rijksmuseum poate fi vizitat prin Google Street View.

MUZEUL VAN GOGH, AMSTERDAM – Fanii marelui pictor pot vizita AICI 164 de opere. Muzeul reprezintă cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent van Gogh, inclusiv peste 200 de tablouri, 500 de desene și 750 de scrisori personale.

MUZEUL VERSAILLES – il puteti vizita AICI.