Apariții în media

Părinții sunt îngrijorați de modificările aduse legilor Educației

Dezbaterea legilor Educației s-a transformat într-un maraton de întrebări și răspunsuri, în condițiile în care discuțiile au loc online, iar cei 1.000 de participanți au la dispoziție trei minute pentru a adresa întrebări ministrului Educației și altor decidenți.

Reprezentanții părinților sunt îngrijorați că modificările aduse legilor Educației vor încuraja măsuri prosegregare, în condițiile în care unele licee sau colegii sunt încurajate să organizeze examene de admitere proprii pentru a-și selecta elevii.

”Am participat la o astfel de dezbatere ieri (marți, 23.08.2022) și a fost această așa numită dezbatere pe modelul tuturor celorlalte intervenții ale ministrului pe care le-am văzut în ultimul an. Practic, monologuri.

Cetățenii au dreptul să pună întrebări trei minute, timp în care ministrul îi mai și întrerupe. Ministrul și ceilalți care-l însoțesc au dreptul să răspundă și o oră. După părerea mea, aceasta nu este o dezbatere după modelul bine cunoscut în care cetățenii vin și fac propuneri sau își spun nevoile, ci este un maraton de întrebări și răspunsuri, un fel de promovare.

Acestea sunt campanii de promovare și nu dezbateri.”

„Nu avem sentimentul că interesul superior al copilului este în centrul acestor legi ale Educației, atâta timp cât vedem foarte multe măsuri prosegregare și antiincluziune, pornind de la acea admitere la unele licee preferențiale și continuând cu tăierea posibilității liceelor din comune să organizeze clase și de profil teoretic pentru că așa este specificul zonei. Ceilalți au făcut un sistem de educație de calitate pentru toți copiii, adică acces la școală care să nu includă costuri aberante de transport și alte cheltuieli”, a spus Andreea Ionescu, la Euronews România.

Întregul interviu poate fi citit aici

https://www.euronews.ro/articole/parintii-intrigati-de-modul-in-care-are-loc-dezbaterea-legilor-educatiei-e-un-mar

August 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *