Evenimente

Studiu IRSE – Indicele de risc socio-educațional

Studiul IRSE

Studiul „IRSE: Indicele de Risc Socio Educațional,  fundament pentru politici responsabile bazate pe date 2015-2019” realizat de Asociația Human Catalyst, a fost lansat pe data de 10 noiembrie la Guvern, în cadrul unui eveniment găzduit de către doamna vicepremier Raluca Turcan.

Organizator: HUMAN CATALYST Asociația pentru Educație și Justiție Socială
Perioada de desfășurare:  25 iunie 2018
Locul de desfășurare: Palatul Parlamentului, Sala Nicolae Bălcescu

Descriere eveniment: În cadrul evenimentului va avea loc lansarea studiului „IRSE: Indicele de risc socio-educațional – fundament pentru politici responsabile, bazate pe date. Diagnoza echității în sistemul de educație 2016-2018.”, realizat de Asociația Human Catalyst. 

Studiul prezintă un instrument inovativ de măsurare obiectivă a riscului educațional. ”Indicele de risc socio-educațional” (IRSE) a fost dezvoltat în 2016 pentru a fi utilizat în dezvoltarea politicilor publice din domeniul educației și contribuie la realizarea unui sistem de învățământ incluziv bazat pe calitate și echitate. 

În cadrul evenimentului se vor prezenta principalele rezultate ale cercetării, pentru a servi ca puncte de pornire ale unei dezbateri cu participantii, dintre care amintim: 
– clasificarea unităților de învățământ primar și gimnazial în funcție de riscul educațional (definit pe baza unor indicatori selectați la nivel de școală și de comunitate)
– analiza unităților de învățământ în situație de risc maxim educațional (2016-2017), unde indicatorii urmăriți au fost: abandonul școlar, calificarea cadrelor didactice, procentul elevilor care se prezintă la Evaluarea Națională de la finele clasei a VIII-a și notele obținute, la care se adăugă gradul de marginalizare al localității
– descrierea „Fenomenului Brăila” – un nou tip de excluziune socială, analiză EN 2018
– „portretul robot” al școlii defavorizate, aflată în situație de risc educațional (caracteristici) -soluții și recomandări de politici publice.
Participanții vor fi încurajați să identifice potențiale soluții pentru rezolvarea problemelor indicate de studiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *