Copiii mei invata la Şcoala 80 din Bucureşti.

 

De cinci ani primesc fise la şcoala pe care lucrează in clasa si pe care le păstrează la portofoliul fiecăruia. Inspectorii verifica aceste portofolii atunci când vin in inspecţie. Ieri am avut şedinţa. Am fost anunţaţi ca se va lucra pe fise, in continuare. Eu cred ca in aceste zile asistam la o manipulare venita din partea celor interesaţi, inclusiv ministrul care a obţinut cea mai mare campanie pro auxiliare. Si nici măcar nu le-a interzis, ci se vor întoarce cu si mai mare succes de box office. Înainte de a da crezare tuturor postarilor care mai de care mai alarmiste si de a plânge după auxiliare, va rog sa aveţi in minte ceva: piaţa manualelor auxiliare, 80 de milioane de euro; analfabetismul funcţional, 42%. Asta spune totul despre cine beneficiază de pe urma acestor auxiliare.

 

Si cum cred in puterea exemplului va povestesc ceva chiar despre mine.

 

Am fost prima din clasa toata şcoala generala, am ajuns la olimpiada la romana intr-un an pana la judeţ, am intrat la mate-fizica la Colegiul, acum, Mircea cel Bătrân din Constanta care era la fel de bun cum este si acum. Am dat examen de treapta la mate si fizica. Am luat 10 la mate la BAC. Am intrat la ASE, la REI cu examen de limba engleza eliminatoriu, si cu medie peste 9,50. Nu am ştiut ce este aia culegere pana in clasa a VII-a. Am avut doar doua culegeri si numai la mate, Gheba si Petrică, dar am avut nişte profesori trăsnet si copilărie trăsnet. Am copilărit pe maidan, mă aducea tata in suturi acasă de pe şantierele unde erau blocuri in construcţie in cartierul nou in care ne mutasem si unde si şcoala era improvizata in căminul de elevi al Liceului de Marina de la Poarta 6. Ne jucam pe "valea portului" in cazemate. Intram in casa numai când mă goneau nevoile. Iarna, ne uscam mănuşile pe caloriferul din scara blocului unde ne încălzeam si mâinile. Îmi petreceam verile la Corbu, la bunici sau pe plaja de la 3 papuci. Am citit tot ce se putea citi din biblioteca părinţilor si ce primeam si de la profa de romana, inclusiv noaptea cu lanterna pe sub pătura.

 

Si inca o data va spun si scriu cu litere mari sa audă toata lumea: AM AVUT PROFESORI TRAZNET. SI COPILARIE, NU AUXILIARE. Ştiu, unii o sa spuneţi ca acum sunt alte vremuri, iar eu o sa va spun ca vremurile nu sunt atât de avansate incat copiii sa nu se mai joace, iar profesorii sa fie înlocuiţi. Ba mai mult, copiii de acum un in plus internet. Cereţi pentru copiii voştri copilărie si profesori, restul îl găsesc acum pe internet.

 

Valentina,