Buna ziua,
Sunt membra a grupului si sunt mandra ca fac parte dintre cei care doresc schimbarea!
Apelez prin acest mesaj la o idee, un sfat...o solutie.
Băiatul meu a intrat in scoală cu mult entuziasm. A invatat foarte bine(la vârsta de 3-4 ani citea si scria). In scoală a avut ghinionul sa dea peste o invatatoare care i-a ,,tăiat ,, aripile...m am luptat intre a încuraja copilul si a nu supăra învățătoarea (pentru a nu se răzbună mai apoi).
Am gresit atunci când nu am luat decizia de a-l muta la alta scoală.☹
Încet , încet rezultatele la învățătura au scăzut, stima de sine s-a dus...au apărut semne de depresie.
Am intrat la liceu. Am fost la psihologul scolii care l-a chemat de câteva ori, apoi nu i-a mai pasat.
Am încercat sa fac tot posibilul sa il motivez, am facut psihoterapie in afara scolii...am ,,tras,, de el...pana acum. Este in clasa a 11 a, nu mai vrea sa continue, ajuns sa ai aiba simptome fizice datorită depresiei.
Cu cat il obligam sa meargă la scoală cu atât mai rau era.
Am vorbit cu toti profesorii, cu dirigintele, cu directoarea. Am apelat la diverse cunostinte sa ne ajute cumva.
In cele din urma am mers la psihiatru.
Dupa evaluari multiple s-a diagnosticat depresia si eliberat o scrisoare medicala.
Băiatul meu este foarte inteligent (o spun si testele psihologice, IQ 127) este prea matur, profund. Pasionat de stiinta, astronomie, muzica clasica...dar trist si fără speranțe, nesociabil...din teama de a nu fi judecat...
La scoală nu m-a ajutat si nu m-a inteles nimeni.
Ei vroiau doar sa vina ca are prea multe absente. Atat! Nicio solutie. Ba da, dirigintele mi-a sugerat sa-i scot dosar CES!!!
Acum a renuntat la scoală, cel putin o perioadă... directoarea adjuncta cu care am discutat ultima data, a spus ca este mai bine sa ia o pauza...pana la toamna, sa amane anul scolar pe motiv medical (articol in lege care nu mai este valabil) iar de la anul sa il mut la alt liceu.
Copilul meu a fost deacord.
Acum suntem in situatia de tranziție si decizie finala. Eu personal sunt dezamăgita(nu de băiatul meu) ca s-a ajuns aici.
De recuperat materia este foarte greu pentru el acum ca sa poata termina clasa aici. Oricum transferul nu mai este posibil in timpul semestrului, iar in clasa a 12-a nici nu se pune problema.
Singura solutie este sa o ia de la capăt ...prin repetarea anului in alt liceu.
Iar in perioada asta de pauza sa încerc sa il motivez si împreună cu tratamentul medicamentos pe care il ia acum sa revenim cu forte noi...
Îmi cer iertare pentru mesajul lung..
Am scris din disperarea mea de mama , sperând sa găsesc un gând si un sfat bun.
Multumesc!

Flori,