Copil clasa I transferat de la alta scoala din motive ce tin de apropierea de casa/serviciu.

Ar trebui sa fac reclamatie in urmatoarea situatie:
- pedepsirea aproape zi de zi cu refacerea temei anterioare. Incepand de la litera "A" a tot refacut pagini intregi de litere si texte, pe motiv ca scrie urat. Tema era facuta complet, copilul se straduia. Situatia a incetat, sper, pentru ca i-am sups eu invatatoarei sa nu ii mai dea sa repete tema, ca nu ii voi mai permite eu sa faca asta.
- Etichetari oarecum ascunse de genul: "normal ca nu ai citit tot, ca esti lent"
Sau jigniri si umiliri in fata clasei:
- V. scria urat de la inceput, iar acum scrie si mai urat"
- "ar fi fost bun desenul daca aveai trei ani" (desen facut in clasa si notat cu S :))
- daca nu ai putut trisa, nu ai stiut sa scrii la autodictare"
- "Copii, V. a citit doar ... pagini"
Sau amenintari: "poti ramane repetent daca o tii tot asa". Dupa ce i s-a spus asta, a plans jumatate de noapte.
Exemple ar fi multe, pentru ca apar zilnic.
Si se poate oare dovedi afectarea dezvoltarii intelectuale, avand in vedere ca acum trei ani copilul rezolva exercitii/probleme cu trecere peste ordin (am fise pe care le cerea el si le lucra cu placere) iar in prezent pare ca a uitat tot si are dificultati la calcule simple?
Sau pot demonstra ca e afectat emotional, avand in vedere ca in momentul in care trebuie sa faca temele, incepe sa planga/tipe sau i se face rau (cere sa se intinda in pat)?
Raspunsul meu e da, ar fi trebuit sa actionez pe calea legala, asa ar fi fost corect si pentru el si pentru ceilalti copii.
Dar ... daca "doamna" este foarte apreciata in scoala, are experienta, este serioasa, muncitoare, "cu rezultate", daca cei mai multi parinti sunt multumiti, daca alti copii nu par afectati si fac fata "regimului dur" (pentru ca "se poarta urat cu toti copiii" - cuvintele copilului meu), pot eu sa destabilizez situatia asta?
Am ales sa mut copilul de la anul la alta scoala. Cu riscul de a-l traumatiza in plus cu inca un transfer.
Simt ca nu pot lupta cu sistemul. Ca nu am resursele necesare.
Si da, asa cum zicea cineva mai sus, invatatoarea e foarte buna, evaluata mereu maxim, probabil ca sunt eu nebuna sau/si baiatul meu e un "copil problema". Si ce vreau sa demonstrez? Invatatoarea este doar mai severa, nu l-a lovit, nu l-a dat afara din clasa, nici macar nu a tipat la el.

Cornelia,