Evenimente

Programul Şcoală după Școală

scoala dupa scoala

Copiii din mediul rural au cel mai putin acces la educație, în condițiile în care 45% din populația școlară a României studiază în zonele rurale, România fiind pe locul al treilea la nivel european privind abandonul școlar.

Trei sferturi dintre copiii romi nu termină 8 clase, și 40% dintre elevii români cu vârsta de 15 ani sunt analfabeți funcționali.

Programele Şcoala după Școală ar putea să le ofere mai multe șanse la educație, dar sunt de cinci ori mai puține în mediul rural decât în mediul urban și nu sunt accesibile tuturor copiilor, puține fiind gratuite. În perioada 2011-2016, la nivel național, 5,2% din școlile care au organizat programe Şcoală dupa Şcoala au beneficiat de sprijin financiar din partea ONG-urilor, ca urmare a lipsei de finanțare de la nivel local sau național.

Toate aceste aspecte, dar și posibilitățile dezvoltării acestor programe au fost în centrul dezbaterii “Asigurarea dreptului la educație pentru TOȚI copiii – un obiectiv de interes național”, care a avut loc luni, 4 martie 2019 la Palatul Parlamentului.

La dezbaterea organizată sub egida Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale au participat reprezentanți ai societății civile, ai instituțiilor statului cu responsabilități în domeniu, parlamentari.


Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *